Generelt om Gjessø

Gjessø er beliggende 8 km sydvest for Silkeborg og har ca. 1.300 indbyggere. Heraf er en stor del børnefamilier.

Velfungerende samfund
Gjessø er et velfungerende lille samfund med egen skole, børnehave og købmand. Vi har idrætsforeninger med tilbud til alle aldre, og vi har gode fælles traditioner som Skt. Hans-bål ved vores naturlegeplads og  juletræsfest i vores gamle forsamlingshus. Og ikke mindst har vi vores årlige Gjestivas – en festlig weekend for både børn og voksne.

Smuk natur
Byen er smukt beliggende i et naturskønt, kuperet område og omgivet af skove og marker. Fra Silkeborg til Gjessø går turen via en Margueritrute (Gjessøvej), og veje og skovstier er flittigt brugt af motionister som løbere og cyklister – bl.a. mange mountainbike-cyklister.

Badestrande i byen
Midt i Gjessø ligger en af Danmarks højst beliggende søer, 86 meter over havets overflade.
Søen har kun kildevæld og er derfor også en ren sø med gode bademuligheder fra to offentlige strande og badebroer. Begge badestrande bliver vedligeholdt af grundejerforeningen og er flittigt brugt i sommerhalvåret af både børn, unge og voksne.

Om vinteren er søen også centrum for aktiviteter. Skøjteløbere indtager isen, og på den ene badestrand er etableret en sauna-hytte til stor glæde for vinterbaderne.

Søen har en del fisk – blandt andet gedder – og deraf er navnet Gjedsø opstået. I dag Gjessø.

2 thoughts on “Generelt om Gjessø

Der er lukket for kommentarer.