Hvordan klarer nærdemokratiet sig her sydpå?

Da Silkeborg i 2007 blev storkommune, blev storbyen samtidig centrum for de langt mindre bysamfund beliggende i frodig natur, men også i en afstand af op mod 25-30 km fra Drewsens statue på byens torv.

Men det skulle ikke have nogen indvirkning på nærdemokratiet! Tværtimod var det storkommunens klare ambition, at her skulle “Danmarks bedste nærdemokrati” rumme alle borgere.

Som byrådet selv definerede det i en pressemeddelelse: “Silkeborg-modellen skal betyde, at borgerne oplever at blive inddraget i en hvilken som helst sagsbehandling”,

Hvordan er det så gået? Hvordan opleves afstanden nu godt 10 år efter? Er det ét fedt, om man bor i Silkeborg C eller ved kommunegrænsen i syd mellem Horsens og Ikast-Brande kommuner?

Det spørger det nystartede Kommunalpolitisk Forum Silkeborg Syd byrådets formand for Nærdemokrati udvalget, Martin Jakobsen, om, når Forummet inviterer alle interesserede til dialogmøde torsdag den 12. april klokken 19.00 på Toftebjerg Medborgerhus i Them.

Aftenens gæst, Martin Jakobsen, vil på mødet fokusere på, hvordan lokalrådene her i Silkeborg syd kan optimere samarbejdet om lokale spørgsmål med den kommunale administration og ikke mindst kommunens politiske organer og udvalg, men svarer selvfølgelig gerne – så vidt muligt – på spørgsmål om fortidige og fremtidige udfordringer mellem borgere og det kommunale system.

Der er fri entré til dialogmødet.

Venlig hilsen Kommunalpolitisk Forum Silkeborg Syd og Gjessø lokalråd