Vejledning

Hvis du ønsker at gøre brug af hjemmesiden, kan du gøre det på følgende måde:

Som ikke registreret kan du frit læse alle dele af hjemmesiden og kommentere indlæg og sider.

Ønsker du at registrere dig, klikker du på Registrer på forsiden (nederst i midten), skriver det ønskede brugernavn (gerne dit eget) og din email-adresse. Herefter får du tilsendt kodeord på din email og kan logge ind (klik på Log ind nederst i midten). Som registreret har du mulighed for at oprette indlæg på forsiden. Klik på Sideadmin i menuen foroven og du kommer ind i Kontrolpanelet, hvor du til højre kan vælge Indlæg (for indlæg på forsiden). Under Profil kan du ændre dine oplysninger inklusive dit kodeord. Under Medier har du mulighed for at uploade billeder til hjemmesiden, men du kan kun lægge dem på forsiden, ikke ind på de enkelte sider. Du kan heller ikke redigere i de enkelte sider. Ønsker du at annoncere et arrangement, skal du sende en mail til en af redaktørerne eller webmasteren, så lægger de det ind for dig. Arrangementerne skal have relevans for Gjessø.

Hvis du er en del af styregruppen for hjemmesiden, får du status af redaktør og kan udover ovenstående oprette, redigere og slette sider på hjemmesiden, både dem du selv har oprettet og dem, andre har oprettet. Den interne regel er at man kun ændrer eller sletter på sider, man selv har været med til at oprette. Ved tvivlsspørgsmål kontakt webmasteren. Som redaktør er der også mulighed for at oprette gallerier med fotos eller videos samt at indsætte arrangementer i kalenderen.

Når du skriver et indlæg eller teksten på en side, kan du bruge fanen Visuel (Visual Editor) og se hvordan teksten kommer til at se ud. Du kan bestemme skrifttype, størrelse og farve og  indsætte fotos, videos og dokumenter i menuen foroven. Hvis du undervejs ønsker at se resulatater, inden du udgiver det (=lægger det på hjemmesiden), trykker du på Preview. Du kan også gemme kladden og vende tilbage til det senere. Når det er færdigt, trykker du udgiv og vupti, så er det online.

For siderne er der en del ekstra indstillinger. I kolonnen til højre kan man vælge hvor siden skal placeres i hierarkiet. Forælderen er den side, der står over din side. I skabelon kan man vælge om midterkolonnen fra forsiden skal følge med eller om man bruger hele bredden af siden. Endelig kan du nederst gøre siden til et link til en anden side. Kryds af i Åben i et nyt vindue, så Gjessø.dk ikke lukker helt ned.

Hvis du bruger Internet Explorer 9, bør du klikke på kompatibilitetsvisning for at få gavn af alle funktioner. Ellers brug en anden browser, fx Google Chrome.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte webmasteren (se under Redaktører).

Du kan læse mere i Infolands manual her.